ZaanBusiness Logo Wit

5 Tech-trends op een rij

Tech-trends

Mobiele devices, digitale valuta en 5G

Onderzoeksbureau Juniper publiceerde dit jaar welke Techtrends u voor 2016 kunt verwachten. Wij zetten de belangrijkste trends voor de ondernemer op een rij.

Wearables
Volgens Juniper hebben wearables zoals smartwatches en smart ringen de potentie om een werknemer 30 procent sneller te laten werken. De verkoop van deze gadgets zal in 2016, na veel testen in 2015, enorm toenemen.

5G
Zijn we blij dat we eindelijk 4G hebben waar we maar willen. Ligt 5G al weer om de hoek. In Groningen wordt het netwerk op dit moment getest door grote spelers zoals KPN, HUAWEI en TNO onderzoeksinstituut. 5G moet ervoor zorgen dat download snelheden wel 30 tot 50 keer sneller gaan, wat inhoud dat bijvoorbeeld een film in 1 seconde op uw computer staat.

Hetzelfde systeem voor alle devices
Apple doet het al langer; Windows 10 doet het nu ook. Een systeem voor al uw apparaten. Zowel uw computer als uw televisie en uw smartphone draaien allemaal op hetzelfde systeem. Hierdoor wordt uw beeldscherm uw televisie en is uw phone uw afstandsbediening.

Blockchain
Bitcoin konden we al, maar ondervond nog weleens wat weerstand. Volgens Juniper komt daar een einde aan voor banken en financierders. Het systeem is bijna niet te kraken en volgens kenners kan het een besparing van 20 miljard opleveren. Blockchain is overigens de technologie achter Bitcoin.

Lees ook de