ZaanBusiness Logo Wit

Technische opleidingen voor banen van de toekomst

Techlands start met nieuwe opleidingen voor banen in de techniek. Zo helpen we bedrijven aan goed technisch personeel, voor de wereld van vandaag en morgen. Techlands is een samenwerking tussen de gemeente Zaanstad, provincie Noord-Holland, onderwijsinstellingen, bedrijfsopleiders en technische bedrijven uit de regio. 

In augustus dit jaar gaat de opleiding Smart Building van start. Teammanager Henk Walst van het Regio College: ‘In de nieuwe opleiding Smart Building komen moderne technieken samen in één opleiding. Met elektrotechniek, installatietechniek, bouwkunde en ICT leren studenten de kennis en vaardigheden om toekomstgerichte gebouwen te bouwen. Studenten gaan echt met de nieuwste technieken aan de gang zoals drones, VR-brillen en 3D printers.’ Leo Schoenmaker, directeur Bouwmensen KZW, vult aan: ‘Met deze nieuwe opleiding kunnen we een grotere groep jongeren aantrekken. Daarnaast zorgen we voor breder inzetbaar personeel voor bedrijven. Er is steeds meer behoefte aan allround vakmensen.’ Ondertussen werken bedrijven en opleiders ook aan een nieuwe opleiding Technicus Hout en Restauratie die waarschijnlijk in 2022-2023 van start zal gaan. Wethouder economie Hans Krieger is trots op de samenwerking tussen bedrijven, opleiders en gemeente: ‘Techlands zorgt voor goed opgeleide technici. Met de modernste technieken en gebaseerd op het vak­manschap dat zo kenmerkend is voor onze regio.’

Samenwerken met Techlands?

Heeft uw bedrijf ook behoefte aan goed opgeleid technisch personeel? En heeft u interesse in de samenwerking Techlands? Stuur een mail naar info@techlands.nl en we nemen contact met u op.

www.techlands.nl