ZaanBusiness Logo Wit

Wagenpark eruit, fietsen erin. Met de Fiets Fun E-bike Probeeractie!

Terwijl Noord-Holland vakantie vierde heeft Green Business Club Zaanstad tezamen met haar partner Breikers de Fiets Fun E-bike Probeeractie uitgerold. De wat? De Fiets Fun E-bike Probeeractie. Oftewel een actie waarbij organisaties de gelegenheid wordt geboden om drie maanden lang kosteloos E-bikes onder hun medewerkers te laten uitproberen. Om medewerkers dát zetje in de rug te geven om de auto (wat vaker) te laten staan en de fiets (wat vaker) te pakken. Het doel is natuurlijk om het aantal werknemers dat met de auto van huis naar het werk gaat te verminderen. Zodat we niet nog langer in de file hoeven te staan, zodat het bedrijvige Zaanstad goed bereikbaar blijft, zodat er minder co2 uitstoot is, zodat medewerkers vitaal en gezond blijven, zodat woon-werk verkeer duurzamer wordt én goedkoper.  

De elektrische fiets maakt dat tegenwind, lange afstanden en (vals platte) hellingen geen obstakel meer zijn. Uit de Mobiliteitsscan van Breikers, ook kosteloos aangeboden door GBC Zaanstad, is gebleken dat medewerkers die fietsen zich gelukkiger en fitter voelen en minder vaak ziek zijn. Kortom; een prima reden om mee te doen. Dat vindt ook Ewoud Pruim, directeur van Norit B.V. Als participant van GBC Zaanstad van het eerste uur houdt Pruim zich al jaren bezig met het verduurzamen van zijn organisatie. Gevestigd op de Pieter Ghijsenlaan met medewerkers woonachtig binnen een straal van 15 kilometer heeft het bedrijf, zoals de scan aangaf, een heel gezonde fietspotentie. Dat is mooi. En daar zijn er meer van in Zaanstad. Ook Bunge Loders Croklaan heeft aangegeven aan de e-bike actie mee te willen doen. Net als de Gemeente Zaanstad zelf. Voor organisaties is de interne promotie en ondersteuning van de fietscampagne belangrijk. Werkgevers willen simpel gezegd zoveel mogelijk collega’s op de fiets krijgen.

Tijdens een ludieke kick-off op maandag 26 september as wordt op feestelijke wijze 12 e-bikes en 6 speed pedelecs aan de eerste deelnemers overhandigd. Vanuit Amsterdam CS brengt vaardienst de Zaanferry alle fietsen naar de haltes Hembrugterrein en Zaantheater waar een ontvangst- comité van deelnemende werknemers en -gevers, bestuurders en de initiatiefnemers GBC Zaanstad en Breikers klaar staan. Laat de Fiets Fun actie maar beginnen!

Ook als organisatie 3 maanden lang kosteloos deelnemen aan de E-bike probeeractie? Mail naar zaanstad@greenbusinessclub.nl of isaac@wijzijnbreikers.nl Instappen kan op ieder moment.

Over Green Business Club Zaanstad

GBC Zaanstad verbindt en versnelt duurzame initiatieven in Zaanstad samen met haar participanten uit het bedrijfsleven en lokale overheid.

Breikers helpt werkgevers in de Metropoolregio Amsterdam resultaatgericht bij hun transitie naar slimme en duurzame mobiliteit en logistiek.

Meer weten?

greenbusinessclub.nl/zaanstad