ZaanBusiness Logo Wit

Royal Duyvis Wiener B.V. uit Koog aan de Zaan heeft haar wereldwijde marktpositie verder versterkt.

Royal Duyvis Wiener B.V. uit Koog aan de Zaan heeft haar wereldwijde marktpositie in cacao en chocolade verwerkende apparatuur verder versterkt. Op 1 februari 2014 werd de firma JAF Inox uit Brazilië het nieuwste lid van de Royal Duyvis Wiener groep.

Met de geslaagde overname van Thouet GmbH Aachen afgelopen jaar, was Royal Duvyis Wiener al in staat om haar assortiment van cacao en chocolade machines voor het verwerken van rauwe cacao bonen tot chocolade te completeren. Met de overname van JAF-Inox biedt de Royal Duyvis Wiener groep nu ook oplossingen voor de gourmet ‘cacaoboon naar reep ‘ chocolatier en voor kleinschalige machines die worden gebruikt in R & D centra. 

JAF Inox is opgericht in 2008 en vindt zijn oorsprong in Sartori & Pedroso, een voedingsmiddelenproducent, familiebedrijf en fabrikant van exclusieve chocolade. De apparatuur die werd ontwikkeld en ontworpen , was uniek in de Braziliaanse markt. Nadat deze apparatuur erg populair werd onder cacao- en chocolade producenten in Brazilië, werd de beslissing genomen om over te stappen op de productie van deze kleinschalige en geavanceerde cacao – en chocolade apparatuur voor.

De heer Adriano Sartori Pedroso en zijn echtgenote mevrouw Arali Sartori Pedroso, hebben het bedrijf JAF Inox zeer succesvol gemaakt in het de afgelopen jaren. Waar Adriano zich bezig houdt met het dagelijks beheer, is Arali hoofd van de technologie en verantwoordelijk voor product- en procesontwikkeling. Zij ondersteunt de klanten ook op het technische vlak en geeft trainingen in hun eigen chocolade laboratorium, of op locatie. Daarnaast ondersteunt zij universiteiten, instituten en bedrijven op het gebied van R & D.

JAF Inox levert kant-en-klare chocolade productiesystemen voor het verwerken van de cacao boon tot reep. De standaard lijnen zijn energiezuinig en variëren in capaciteit van 2½ tot 200 kilo chocolade per uur. Het assortiment bestaat uit machines voor het hele productieproces, vanaf de intake van de rauwe bonen, tot het vormen van de uiteindelijk chocolade repen.

Met deze overname heeft Royal Duyvis Wiener B.V. een belangrijke stap genomen in de globalisering van de onderneming. Onze Zuid-Amerikaanse klanten zullen vanuit onze nieuwe locatie in Brazilië worden ondersteund. Onze aanwezigheid in Brazilië is van grote toegevoegde waarde voor onze regionale klanten..

JAF Inox is een prachtige aanwinst voor de Royal Duyvis Wiener Groep en we kijken ernaar uit om onze uitgebreide mogelijkheden aan onze klanten te tonen.

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen via www.duyviswiener.com