ZaanBusiness Logo Wit

28e Zaanse Ondernemersdag: Ondernemen op hoofdzaken

 Dinsdag 1 november 2016, Zaantheater te Zaandam, aanvang 15.00 uur 

Onder het dagvoorzitterschap van Erik van Muiswinkel wordt er op 1 november een veelbelovend programma neergezet, onder meer bestaande uit de uitreiking van de 28e Zaanse Ondernemingsprijs, de Zaanse Startersprijs en een inspirerend betoog van onze gastspreker: cabaretier en filosoof Paul Smit. Tevens zal onze scheidend Burgemeester Geke Faber ter afronding van haar Zaanse carrière nog een beschouwing geven over de stand van de economie in de Zaanstreek. 

Paul Smit over ‘ondernemen op hoofdzaken’.

Paul Smit studeerde af op de ‘evolutie van het menselijk bewustzijn’ en bevindt zich in de frontlinie van de neurowetenschap. Als gastspreker zal hij ons op een ludieke manier confronteren met ons ‘onderbewustzijn’. Paul: ‘Het brein is geen rationeel iets, als iemand een beslissing moet nemen, heeft men in zijn of haar onder­bewustzijn vaak al een keuze gemaakt. Onderzoek wijst dan ook uit dat als men over een beslissing lang doet, het resultaat van de beslissing vaak slechter is. Een mens heeft per dag tussen de 30.000 en 60.000 gedachten, dat maakt ons onrustig en creatief tegelijk, maar het kan ook tot een burn-out leiden. Al die gedachten |zijn net Muppets in ons hoofd die ons aan het piekeren zetten. En piekeren verlamt ons lichaam en beïnvloedt de manier waarop men tot een beslissing komt. Om rust en ruimte te kunnen creëren en betere beslissingen te kunnen nemen, moeten we niet harder gaan werken en meer gaan denken, maar juist veel gaan bewegen. Daardoor maakt het lichaam stoffen aan die de mens mentaal en fysiek sterker maken.’

Hoe bewust neemt u als ondernemer beslissingen en doet u dit met het hoofd of met het hart? Tijdens de 28e Zaanse Ondernemersdag zal filosoof en cabaretier Paul Smit aan de hand van talloze voorbeelden op een interactieve, humoristische manier bewijzen hoe individuen prachtige verbindingen kunnen aangaan. Daarbij benoemt hij de competenties die daarvoor belangrijk zijn en laat hij zien hoe u buiten de gebaande (denk-) paden kunt gaan.

Staat de 28e Zaanse Onder­nemersdag al in uw agenda?

Heeft u zich al ingeschreven voor de 28e editie van de Zaanse Ondernemersdag? Inschrijven is heel eenvoudig via www.zaanseondernemersdag.nl. Schrijf u nu in en neem deel aan het grootste netwerkevenement in de Zaanstreek.

Tot ziens op 1 november 2016.