ZaanBusiness Logo Wit

Coalitieakkoord gemeente Zaanstad gepubliceerd

De nieuwe Zaanse coalitie van VVD, PvdA, ROSA, D66, CDA en ChristenUnie publiceerde zondagmiddag 10 juni haar coalitieakkoord “Vandaag aan de slag voor het Zaanstad van morgen”.

‘Ik ben trots op Zaanstad en ook trots dat wij de komende vier jaar de handen ineen slaan om het leven van iedere Zaankanter te willen verbeteren. In de afgelopen periode hebben we verkend waar de mogelijkheden zitten, waar we elkaar kunnen versterken en hoe we de kansen en uitdagingen voor Zaanstad samen aan gaan pakken. Wij gaan hard werken, met gemeenschapszin en nuchterheid; trots op onze geschiedenis en met vertrouwen in onze toekomst. Met dit akkoord werken wij samen aan een welvarende, duurzame, bereikbare en veilige stad waarin iedere Zaankanter prettig woont, werkt, onderneemt en recreëert.’ aldus de partijleider van de grootste coalitiepartij, Gerard Ram (VVD).

De partijen hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een breed pakket aan maatregelen om de stad klaar te maken voor de toekomst. Op 14 juni wordt er een debat op hoofdlijnen gevoerd over dit coalitieakkoord in de gemeenteraadsvergadering. Vervolgens zal op 12 juli het coalitieakkoord in het Zaanstad Beraad formeel worden besproken. Direct na installatie neemt het nieuwe college een periode van 150 dagen om met de samenleving de geschetste maatregelen te bespreken; met ondernemers, de professionele en maatschappelijke partners, organisaties en natuurlijk ook met inwoners. Het college staat open voor aanvullingen, goede ideeën en initiatieven die het beleid ondersteunen. Zo wordt het écht samen opgepakt en uitgevoerd. Na die eerste 150 dagen wil het college de gehele bestuursperiode in gesprek blijven met de samenleving.