ZaanBusiness Logo Wit

De finish is in zicht!

Het is een harde deadline: na 1 februari is er geen verschil meer tussen binnenlandse en grens­overschrijdende betalingen en incasso’s in Europa. Er komt één Europese betaalmarkt: de Single Euro Payments Area, ook wel SEPA genoemd. De SEPA migratie is de grootste verandering in het betalingsverkeer sinds vijftig jaar en is qua impact een groter project dan de invoering van de Euro.

SEPA raakt iedereen. Het raakt vere­nigingen en stichtingen, maar ook kleine ondernemingen met weinig per­soneel en/of met een zeer een­voudige ad­ministratie. De continuïteit van uw betalingsverkeer loopt mogelijk gevaar als uw organisatie op 1 februari 2014 nog niet op SEPA is overgestapt. Vanaf deze datum is het namelijk alleen mogelijk om een IBAN-betaling te doen. Betalingen naar een ‘oud’ rekening­nummer kunnen niet meer worden verwerkt.

Aan het begin van dit kwartaal was er goed SEPA-nieuws. Nederland is namelijk massaal in beweging gekomen. Alle grootbedrijven zijn inmiddels verge­vorderd in hun migratie naar SEPA of zijn zelfs al klaar met migreren. Het middelgrote bedrijf heeft flinke meters gemaakt en ook het grootste deel van het MKB is in beweging. Bij het kleine MKB (1 tot 5 medewerkers) moet er echter nog een behoorlijk slag worden geslagen. Hier zien we dat een relatief grote groep helaas nog niet gestart is met de voor­bereidingen.

Rabo SEPA-Check
Weet u hoe het met uw organisatie gesteld is? Bent u al SEPA-proof? Met de Rabo SEPA-Check krijgt u een eerste inzicht in de gevolgen van IBAN en SEPA voor uw organisatie. U kunt direct aan de slag en daarmee uw lijst met aandachtspunten afwerken. Ook als u niet bij de Rabobank bankiert kunt u van deze dienst gebruik maken. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op tijd de finish haalt! U vindt de Rabo SEPA-Check op www.rabosepacheck.nl.

Niet klaar? 
Nog niet klaar voor SEPA? Rabobank Zaanstreek helpt u graag op weg. Neem contact met ons op via het telefoon­nummer: (075) 890 30 90 of via e-mail: bedrijven@zaanstreek.rabobank.nl.

Ik wens u prettige kerstdagen en een succesvol 2014. In de wetenschap dat u de laatste meters van uw SEPA-migratie binnen de gestelde tijdslimiet achter de rug zult hebben.

www.rabobank.nl/zaanstreek

www.vanderlaangroep.nl

Assendelft
Oranjeboomkade 1
Postbus 1, 1566 ZG

075 687 49 59
assendelft@vanderlaangroep.nl

Noord-Scharwoude
Kokkel 20
1723 ZH

0226 31 33 76
noordscharwoude@vanderlaangroep.nl

Purmerend
Wormerplein 111
Postbus 11, 1440 AA

0299 42 14 02
purmerend@vanderlaangroep.nl