ZaanBusiness Logo Wit

Het vlot van Medusa komt naar de Zaanstreek

Begin augustus zullen de Zaanse kunstenaars Robert Roelink en Harold Linker in opdracht van Het Kunstcentrum en speciaal voor Stad aan de Zaan een heel bijzonder en revolutionair kunstwerk maken: Het Vlot van Medusa naar voorbeeld van het historische en zeer dramatische schilderij van de Fransman Théodore Géricault.

In juni stond het karakteristieke Hembrugterrein aan de rand van Zaandam al bol van de kunst tijdens de vierde editie van ARTzaanstad 2015: het nationale evenement voor hedendaagse en toegepaste kunst georganiseerd door Het Kunstcentrum. En nu komt Het Kunstcentrum in samenwerking met Stad aan de Zaan met een wel heel bijzonder project. Op Henny Veenings garage op industrieterrein Noorderveld in Wormerveer zal een stellage worden geplaatst. En aan deze stellage zal het Het Vlot van Medusa, een collage très spectaculaire worden bevestigd.

Hier plastic
Voor dit kunstwerk hebben de kunstenaars, die niet bang zijn om met hun conceptuele werk de grote thema’s zoals vergankelijkheid, ritueel en vervlakking aan te snijden, veel plastic nodig. En daarom hierbij een oproep aan iedereen met uitpuilende kastjes met gebruikte plastictasjes. Ben je die plastictasjes ook zo zat? Robert en Harold kunnen er wel iets mee, sterker nog zij gaan er Het Vlot van Medusa mee maken! En vooral met de kleuren blauw, bruin en huidskleur zijn de Zaanse kunstenaars heel blij.
Kom plastic tasjes inleveren bij Het Kunstcentrum, Vincent van Goghweg 140 a/b te Zaandam. Inleveren kan tot 1 augustus.
Het Vlot van Medusa wordt vervaardigd op locatie op 10 en 11 augustus.