ZaanBusiness Logo Wit

Jubilerende Albert Keijzer schenkt € 15.500 aan Anna’s huis.

Op 26 november 2020 bestond Albert Keijzer Transport 100 jaar. Helaas was er door alle maatregelen geen fysiek feest mogelijk. Daarom besloot het bedrijf een jubileumfilm te maken waarin aandacht werd gevraagd voor het steunen van Anna’s huis. Op 2 november jl., bijna een jaar later reikte Albert Keijzer namens haar relaties een cheque uit ter waarde van € 15.500,-.
Toch een feest, ondanks de maatregelen

Rob de Visser, algemeen directeur van Albert Keijzer, kijkt met genoegen terug op de dag dat het bedrijf 100 jaar bestond. “Omdat we geen fysiek feest konden geven hadden we besloten onze verjaardag op een andere manier te vieren. We hebben met medewerking van de burgemeester een video laten maken van ons bedrijf die live ging op onze verjaardag. Daarnaast ontvingen al onze relaties en medewerkers een jubileumbox met daarin onder andere een boek over ons 100 jarig bestaan. Maar als je jarig bent krijg je altijd cadeaus en dat wilden we niet. Daarom vroegen wij onze relaties in plaats van verjaardagscadeaus een gift te doen voor een goed doel: Anna’s huis.”

Er bleven maar giften binnenkomen

Albert Keijzer werd op 26 november vorig jaar overspoeld door telefoontjes, e-mails, kaarten, brieven, taarten en bezoekjes van relaties die toch maar even langskwamen. De film, met daarin de vraag om een donatie, werd tot de dag van vandaag 14.000 keer bekeken. Rob de Visser: “We hadden een speciale bankrekening geopend voor giften aan Anna’s Huis. Daar werd in totaal €7.750 op gestort. De giften bleven tot vele weken na onze verjaardag binnenkomen. Een mooier cadeau hadden we ons niet kunnen voorstellen. Namens ons hele bedrijf willen wij iedereen hartelijk danken voor dit mooie gebaar. Wij hebben ter gelegenheid van ons jubileum dat bedrag verdubbeld tot een totaal van €15.500,-.”

Gift bijzonder welkom

Velen kennen inmiddels het begrip Anna’s huis waarvan de officiële benaming is Centrum voor Leven met kanker Zaanstreek. Sylvia Dermout, bestuursvoorzitter van de Stichting: “Wat een geweldig initiatief en natuurlijk heel veel dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft. Anna’s huis is volledig afhankelijk van bijdragen van bedrijven, serviceclubs, stichtingen, fondsen en particulieren. Ook deze gift is bijzonder welkom en ik beloof jullie te informeren over hoe het besteed gaat worden. Ook Anna’s huis is door de overheidsmaatregelen van afgelopen periode getroffen, maar gelukkig zijn bedrijven als Albert Keijzer ons niet vergeten.”

Meer dan 100 betrokken vrijwilligers

In 2018 opende Anna’s huis haar deuren aan de zorgboulevard bij het Zaans Medisch Centrum. Het inloophuis biedt mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden laagdrempelige psychosociale steun. Dat er behoefte was aan een dergelijk initiatief bleek al gauw in 2019, toen 1500 cliënten naast revalidatie en praktische hulp ook psychosociale en fysieke ondersteuning ontvingen. Sylvia Dermout: “Kanker gaat vaak gepaard met emoties als angst, verdriet en boosheid. Door een luisterend oor te zijn, te zorgen voor contact met lotgenoten en het organiseren van activiteiten kan iedereen die te maken heeft met kanker ondersteund worden met het verwerken van deze emoties.” Dagelijks zetten meer dan 100 vrijwilligers zich in voor warme, betrokken gastvrijheid en het organiseren van tientallen activiteiten.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Sylvia Dermout (bestuursvoorzitter Anna’s huis), Rob de Visser (alg. directeur Albert Keijzer) en echtgenote Ingeborg Keijzer. “Wat een geweldig initiatief”. 

www.albertkeijzer.nl

Anna’s huis