ZaanBusiness Logo Wit

Juwelier Van Zaanen: de juwelier die altijd juwelier is gebleven

In het centrum van Krommenie vinden we nog een échte juwelier: een juwelier die gouden, zilveren en briljanten sieraden verkoopt, maar die ook gespecialiseerd is in het repareren van uurwerken en sieraden, kortom: een juwelier die zijn vak goed verstaat. Juwelier Van Zaanen bestaat dan ook niet voor niets al ruim 80 jaar.

Een bijzondere geschiedenis

Sinds 1993 zijn zij gevestigd in het huidige pand met ruim 30 meter etalage, iedereen die Krommenie doorkruist kijkt zijn ogen uit. Maar alles begon met opa die klokken repareerde in zijn café, de man ontving geen AOW dus zijn vak ontstond uit armoede. De vader en moeder van Maarten Jan namen het na de oorlog over en bouwden de zaak uit. “Vader was een echte horlogemaker en moeders trok de klanten naar binnen”, glimlacht Alouette, de vrouw van Maarten Jan. Vader stierf jong en Maarten Jan nam op zijn 22ste het familiebedrijf over waar hij in al die jaren heel wat heeft zien gebeuren in de juweliersbranche. Van merkloze sieraden, naar bijna alleen maar merken zoals Buddha to Buddha, Zinzi, byR&C, Boccia en trouwringenmerk Aller Spanninga.

Horloges in alle stijlen en prijsklassen

De liefde voor horloges heeft Maarten Jan van zijn vader geërfd. Juwelier van Zaanen heeft bijna negenhonderd horloges op voorraad in alle prijsklassen. Van stoere klokken, van G-shock tot strakke horloges van Jacob Jensen (tevens de ontwerper van Bang & Olufsen) en van trend horloges van Michael Kors tot de elegante horloges van Ebel. Gepassioneerd vertelt Maarten Jan over zijn favoriete horlogemerk Seiko: “Kwalitatief fantastisch met erachter een zeer betrouwbare fabrikant die excellente service levert”.

Een herinnering voor elke levensfase

Voor alle levensfasen is er een mooi sieraad te koop: trouwen, verloven, een kindje krijgen, jubilea, verjaardagen, maar ook bij het afscheid van een dierbare. Nu, in de coronaperiode, worden er veel rouwsieraden verkocht, bijvoorbeeld hangers met een vingerafdruk, een ring waar as van de overledene in is verwerkt en laatst zelfs een prachtig juweel met een haarlokje erin. Maar ook bij feestelijkheden zoals een geboorte wordt er een mooi bestek uitgezocht waar ter plekke de naam van het kindje in kan worden gegraveerd. En gaatjes prikken, ook al zo’n mijlpaal in het leven van een kind, wordt ook tot in de puntjes verzorgd door juwelier Van Zaanen.

Trends

Juwelier van Zaanen mag dan wel een authentieke juwelier zijn, zij hebben ook oog voor de nieuwste trends. Denk maar eens aan het merk Buddha to Buddha, stoere handgemaakte sieraden voor mannen en vrouwen, dat alleen wordt verkocht bij streng geselecteerde juweliers, en het merk Zinzi. Zinzi houdt van vrouwelijk, fashion en betaalbare luxe. “Prachtig toch? Sieraden zijn emotie, je hebt ze voor het leven!” aldus Maarten Jan van Zaanen.

Tekst:
Margreeth Anema, bron Uitgeester.nl 

 


 

Nu verkrijgbaar bij Juwelier Van Zaanen:

Seiko Presage

De basis onder elk Presage horloge wordt gevormd door de waardevolle erfenis van meer dan een eeuw horlogemakerervaring. Geïllustreerd door het bijzondere feit dat letterlijk elk onderdeel van een Presage horloge in eigen huis wordt vervaardigd! Presage staat niet voor niets voor ‘Fine mechanical watchmaking, from Japan’.

Alle mechanische 4R kalibers van Seiko Presage zijn automatische horloges waarbij handopwinding ook mogelijk is. Het Presage 4R kaliber wordt in Japan gemaakt en wordt kwalitatief hoogwaardig afgewerkt met een fraaie goudkleurige rotor.

De sunray wijzerplaten hebben een diep reliëfpatroon, waarvan de glinsterende schoonheid wordt versterkt door een afwerking van zeven laklaagjes. De wijzers zijn op uiterst delicate wijze met de hand gebogen om de kast een slanker profiel te bezorgen. De verborgen kracht van het kaliber wordt pas tastbaar tijdens het draaien van de uniek gevormde kroon. 

Seiko Presage

Juwelier Van Zaanen
Zuiderhoofdstraat 62
1561 AN Krommenie
075-628 2503
www.juweliervanzaanen.nl
info@juweliervanzaanen.nl
Fb/Insta: Juwelier Van Zaanen