ZaanBusiness Logo Wit

Myrna van Kemenade, Yogadreams, Zaanse Zakenvrouw 2018 zonder personeel

Dat je succesvol kunt zakendoen vanuit je intuïtie en zonder businessplan, bewijst Myrna van Kemenade. De eigenaresse van Yogadreams won de eretitel Zakenvrouw 2018 (zonder personeel). Waarbij dat laatste ook opvallend is want Myrna heeft inmiddels 30 medewerkers aan haar bedrijf verbonden. “Mijn hele team is samengesteld op ZZP-basis”, licht de 45-jaar jonge winnares toe. Ondernemen vanuit je hart en op organische wijze je bedrijf laten groeien is haar devies.

Zondagskind. Docent theaterdans. Professioneel danseres in Joop van den Ende- producties als Saturday Night Fever en Chicago. Lifecoach aan particulieren en bedrijfsleven volgens het gedachtegoed van Deepak Chopra. Ruim zeventien jaar docent in Vinyasa en mindfulyoga & meditatie. Myrna van Kemenade haalt eruit wat erin zit. Door het geven van yoga stimuleert ze leerlingen uit te groeien tot de beste versie van jezelf.

Yoga op nuchtere manier

,,Daarbij staat centraal ’niets moet, wijntje mag’. Bij Yogadreams geven we yoga op een aardse, nuchtere manier. Ontspannen, genieten en blij worden door yoga met warme, persoonlijke aandacht. Dat doen we nu in ons sfeervolle pand”, aldus Myrna die vertrouwd op haar gevoel in het nemen van de juiste beslissing op het juiste moment. Zo kwam maart dit jaar de kans het voormalige weeshuispand aan de Vinkenstraat dat ze al huurde, te kopen. Vier zalen, lounges, massage en coachingruimtes waar inmiddels zo’n 30 mensen met plezier werken. ,,Een grote stap die me liet beseffen ‘ik moet bekennen, ik ben nu een echte zakenvrouw”, zegt ze.

Volg je hart

Daarmee bracht ze in de praktijk waarmee ze graag andere zakenvrouwen wil inspireren: volg je hart. ,,Durf ook nee te zeggen als het niet bij je past. Als een beslissing intuïtief goed voelt, zeg ik ja. En zie wel waar ik uitkom. Tot nu toe werkt dat heel goed want Yogadreams maakt al jarenlang een gezonde groei door.” Inmiddels biedt Yogadreams ook twee volwaardige opleidingen tot yogadocent met internationale accreditatie. Een Basis (vinyasa) en Yin Yoga-docentenopleiding. Veel cursisten zijn trouwe bezoekers van Yogadreams en ontspannen lichaam en geest door middel van yoga. ,,We groeien samen”, meent Myrna. ,,Ik onderneem met de vraag ‘waar hebben mijn cursisten behoefte aan? Polst dat ook met een enquête of luistert naar ze. Ik ga niet automatisch mee in wat hip & happening is.”

Trends

Dat wil niet zeggen dat Myrna haar blauwe ogen sluit voor trends. Zo reist ze graag af naar New York, L.A en San Francisco om de laatste ontwikkelingen te spotten. ,,Daar lopen ze drie tot vijf jaar voor op Nederland. Je ziet steeds meer yogavormen en verscheidenheid in stijlen. De vraag is echter: past het bij wat mijn leerlingen willen?” Myrna wil haar titel Zakenvrouw 2018 inzetten om andere zakenvrouwen te stimuleren volwaardig ja te zeggen tegen hun bedrijf of er een te beginnen en er 100% voor te gaan. ,,Weg met twijfels of uitstelgedrag. De ‘wat als…-gedachten’ die je tegenhouden zakelijk te bloeien. Volg je hart, maak waarvan je blij wordt je beroep. Dat leverde mij bijvoorbeeld de titel Zakenvrouw van 2018 op.”

Verbazing

De verkiezing vond Myrna ‘onwijs leuk’. ,,Het was veel professioneler opgezet dan ik dacht. Zo moest ik ook pitchen voor de jury. Spannend, want dat had ik nog nooit gedaan. Ook dat deed ik op mijn eigen manier; zonder snelle powerpoint maar vanuit mijn hart verteld. Uiteraard onderbouwd met cijfers. Tot mijn verbazing eindigde ik bij de laatste drie en won de titel.”

Professionalisering

Myrna was al eerder eens lid geweest van het vrouwennetwerk maar stopte omdat ze er te weinig aan had. ,,Het nieuwe bestuur heeft duidelijk een slag gemaakt in focus en professionalisering. Dat was bijvoorbeeld te merken aan hoe de verkiezingsavond in elkaar was gezet. Nu ontmoet ik bij het VNZP ook vrouwen uit totaal verschillende branches. Die bieden je andere, soms verfrissende inzichten.”

Follow your dreams

Myrna’s toekomstdroom: blijvende groei van het aantal leerlingen en uitbreiding van het dienstenpakket van Yogadreams. Niet voor niets hangt in haar studio het bord ‘Follow your dreams’… Wie niet wil blijven dromen maar zichzelf door yoga een boost aan lichamelijke en geestelijke veerkracht wil geven, doet er goed aan het lesaanbod van Yogadreams te bekijken.

www.yogadreams.nl