ZaanBusiness Logo Wit

Nieuwe directievoorzitter Rabobank Zaanstreek

Ariënne Kooter is door de raad van commissarissen benoemd tot directievoorzitter van Rabobank Zaanstreek. Op 1 januari 2018 treedt zij aan.

Ariënne Kooter is nu nog directeur Commercie bij Rabobank Leiden-Katwijk. Ariënne heeft 25 jaar brede ervaring in de financiële dienstverlening, zowel op zakelijk als particulier vlak. In 2012 is zij bij Rabobank gestart en heeft vanuit interim management diverse opdrachten gedaan bij zowel lokale banken als Rabobank Nederland. Vanaf 2014 werkt Ariënne bij Rabobank Leiden-Katwijk. Eerst als directeur Particulieren en Private Banking en later als directeur Commercie. De benoemingscommissie heeft Ariënne leren kennen als een persoon met een mensgerichte aanpak en iemand die met haar aanstekelijke enthousiasme gaat voor het behalen van resultaten.

‘Rabobank Zaanstreek is een prachtige bank met een uitdagend en dynamisch verzorgingsgebied. Graag zet ik mij in om het welzijn en de welvaart van de Zaanstreek sterker te maken, samen met onze leden, klanten, collega’s en lokale bestuurders,’ aldus Ariënne Kooter. Haar sleutelwoorden zijn dan ook samenwerking, vertrouwen en verbinden.

Opvolger van Fred van Dam

Ariënne Kooter volgt Fred van Dam op. Op 1 december heeft Fred van Dam, directievoorzitter, afscheid genomen van Rabobank Zaanstreek. Na bijna 41 jaar werkzaam te zijn geweest bij Rabobank, waarvan elf jaar en elf maanden bij Rabobank Zaanstreek is hij nu met pensioen. ‘Ik laat een prachtige bank achter met collega’s die echt het verschil maken. Ik kijk met trots terug op wat er is bereikt en ik wil iedereen bedanken voor de prettige samenwerking’, aldus Fred van Dam.

Samenstelling directieteam

Vanaf 1 januari aanstaande ziet de samenstelling van het directieteam er als volgt uit: Ariënne Kooter, directievoorzitter, André Rolloos, directeur Particulieren en Private Banking en Rob van der Laan, directeur bedrijven. Op 1 juni 2018 neemt ook André Rolloos, directeur Particulieren en Private Banking, afscheid van Rabobank Zaanstreek. Ook André gaat met pensioen en draagt zijn werkzaamheden over aan Ariënne.