ZaanBusiness Logo Wit

Nominaties voor verkiezing Zaanse Zakenvrouw 2018 van start

‘Het winnen van de titel heeft zeker meerwaarde voor je bedrijf. Het geeft aan dat je een vrouw bent die sterk en succesvol is in ondernemen. En daarvoor een officiële erkenning hebt gekregen die door een onafhankelijke jury is toegekend. Op 13 juni mogen Caroline van Velze (art director van Zuiver bv) en Anne Vrieze (eigenaar WWZ Consultancy/WWZ Academie) hun titel overdragen aan de winnaressen van 2018. Want dan wordt de verkiezing Zaanse Zakenvrouw 2018 gehouden’, zegt Petra Derlagen, voorzitter van het Vrouwen Netwerk Zaanstad Plus. 

Ook dit jaar mogen twee Zaanse onderneemsters de onderscheiding in ontvangst nemen. Eén titel gaat naar de Zaanse Zakenvrouw zonder personeel, één is er voor degene met. Maar waren er geen geluiden te horen dat eerstgenoemde doelgroep niet meer mee zou doen?

Spelregels

‘Klopt, we speelden met het idee één titel toe te kennen’, vertelt Petra Derlagen. ‘In het verleden waren er in onze ogen niet genoeg aanmeldingen van éénvrouwsbedrijven die aan de gestelde criteria voldeden. Het gaat wel om een verkiezing. Dus moet er genoeg brede keuze zijn. Tegelijk hebben we gemerkt dat de verkiezing inmiddels door veel zzp’ers wordt gevolgd. Onder meer op sociale media platformen en LinkedIn. Dat komt mede door de manier waarop winnares 2017 Anne Vrieze zich onderscheidt. Ze benut de titel op allerlei manieren en laat zo zien dat je ook als zzp‘er trots mag zijn met wat je hebt bereikt. En dus gaan we ermee door. Wel hebben we de spelregels aangepast. Zo wordt de titel aan deze doelgroep uitgereikt als er minimaal vijf serieuze aanmeldingen zijn.’ (zie bijgaand artikel ‘Nominaties’)

Groei netwerk

Het moet al gek lopen wil dit aantal van vijf nominaties niet worden gehaald. Want het VNZP heeft een boost gegeven aan Zaanse zakenvrouwen om zich te profileren en organiseren. Zo was de Forbo Flooringzaal van het Zaantheater vorig jaar tot de laatste stoel bezet tijdens de verkiezing. Het netwerk mag bovendien binnenkort de 125e aangesloten onderneemster begroeten. De sterke groei tovert een brede glimlach op het gezicht van de VNZP-voorzitter. ‘We zitten er nog twee vanaf’, spiekt Petra in de ledenlijst. ‘Het netwerk groeit zoals we dat voor ogen hadden. Ook in de breedte. Het is een sterke mix van zzp’ers én onderneemsters/ leidinggevenden van grote bedrijven en organisaties. Dat maakt het lidmaatschap mede aantrekkelijk. Het succes van het VNZP stoelt op drie pijlers:

1. De kracht van de ontmoeting

2. Inspirerende bijeenkomsten/ een interessant jaarprogramma

3. Presentaties waar je wat van opsteekt

Er ontstaat verbinding doordat onze deelneemsters oprecht informatie delen. We helpen elkaar ook bij lastige vragen. Natuurlijk motiveren we elkaar bovendien door ervaringen te vertellen over succesvol ondernemen.’

Powervrouw Rocky

Met de laatste woorden sluit Petra Derlagen aan op het thema van de komende verkiezing: Ondernemen is voor helden. Het publiek ontmoet 13 juni ook powervrouw Rocky. De Nederlandse Roxanne Hehakaija is het vrouwelijke gezicht in de internationale straatvoetbalwereld. Zij is het enige vrouwelijke lid van de Street Legends, het beste straatvoetbalteam ter wereld waar ex-profvoetballer Edgar Davids aanvoerder van is. Met haar stichting Favela Street inspireert Rocky jonge vrouwen het beste uit zichzelf te halen. En fungeert als rolmodel voor jongeren uit sloppenwijken. Rocky Hehakaija is opgenomen in de lijst BBC 100 Women 2017 met innovatieve en inspirerende vrouwen van over de hele wereld. Het VNZP doneert € 2,50 van ieder verkocht kaartje aan deze stichting. Daarnaast zijn er interessante sponsorpakketten met onder meer een clinic van powervrouw Rocky.


Kaartverkoop verkiezing

Het Zaantheater is 13 juni wederom het onderkomen voor de verkiezing Zaanse Zakenvrouw 2018. Gezien de hoge opkomst vorig jaar, is het slim de website van het Vrouwen Netwerk Zaanstad Plus (www.vnzp.nl ) goed in de gaten te houden om zeker te zijn van een kaartje.
Earlybirds betalen € 49,50 excl. BTW in plaats van € 57,50 excl. btw voor een geheel verzorgde avond. Het bestuur stelt met nadruk dat ook mannelijke ondernemers van harte welkom zijn bij de verkiezing. Kaartverkoop gaat via de site van het Vrouwen Netwerk Zaanstad Plus: www.vnzp.nl Meer informatie is ook mogelijk voor wie een mailtje stuurt naar secretaris@vnzp.nl of belt met de voorzitter Petra Derlagen, 06 – 41 679 934 of secretaris Mariska van Houten, 06 – 53 998 107.


 

Nominaties Zaanse Zakenvrouw 2018 van start

Kent u een zakenvrouw die de onderscheiding Zaanse Zakenvrouw 2018 verdient? Een Zaanse topper op haar vakgebied? Iemand met visie en lef die haar bedrijf de laatste drie jaar zag groeien en bloeien? Nomineer haar dan voor de eretitel Zaanse Zakenvrouw!

Op www.vnzp.nl is het formulier te downloaden om de nominatie te doen. En wellicht ontvangt degene waar u bewondering voor heeft de eervolle onderscheiding wel uit handen van onze nieuwe burgemeester Jan Hamming. ‘Het is traditie dat de burgemeester dit

doet, maar de uitnodiging staat nog met potlood in zijn agenda geschreven’ stelt Petra Derlagen voorzichtig.

Tekst: CM Media