ZaanBusiness Logo Wit

SAIL vaart terug in de tijd

Op zaterdag 22 augustus vaart SAIL terug in de tijd met de bruine vloot. Meer dan 100 klassieke schepen varen die dag van Amsterdam naar de Zaanse Schans voor een vlootschouw, afgenomen door de burgemeester van Zaanstad, Geke Faber.

Vanaf 9.30 uur zullen de jachten, platbodems, sleepboten en andere klassiekers van de Bruine Vloot de Zaan opvaren met haar oevers vol industrieel erfgoed. Een deel van de schepen vaart vanaf de Zaanse Schans door naar de Zaanbocht waar op de Zaanboulevard in Wormerveer een maritieme feestdag wordt gehouden.

Om 14.30 uur verzamelen alle schepen zich bij de Zaanse Schans. Hier kan men ter hoogte van molen Het Jonge Schaap de vlootschouw bijwonen. De Zaanse Schans, waar molens en traditionele houtbouw de 18e en 19e eeuw tot leven brengen, viert deze zaterdag ook haar traditionele Folkloredag met historische figuren, een markt, optredens en een straattheater.

De vlootschouw wordt georganiseerd door Stad aan de Zaan en Stichting De Zaanse Schans in samenwerking met Gemeente Zaanstad, Stichting Varend Erfgoed en Hotspot Wormerveer.