ZaanBusiness Logo Wit

Uw bedrijfsgegevens veilig in de wolken

Bent u het zat om servers in uw bedrijf te onderhouden? Wilt u zich niet meer druk maken om het risico op dataverlies? Dan is McCloud uw geschikte partner. Het Zaanse bedrijf is namelijk gespecialiseerd in geheel ontzorgende cloud-oplossingen.

Als oprichter van Solit heeft Jeroen Wijker al ruim 10 jaar ervaring in de traditionele ICT. Binnen de branche werd hij geconfronteerd met de uitdagingen van beperkte opslagruimte voor de ongelo­felijke groei aan data. Clouddiensten leken de uitkomst te bieden. Samen met ervaren ondernemer Ron Kooi startte hij de zoektocht naar een hoogwaardige oplossing. Uiteindelijk vonden zij deze in een uniek storageproduct, waarbij meerdere datacentra, geografisch verspreid over Nederland, aan elkaar zijn gekoppeld middels supersnelle glasvezelverbindingen. Dankzij dit systeem levert McCloud bedrijven continue beschikbaarheid van gegevens. Als enige aanbieder in Nederland zijn zij erg trots op hun manier van data-opslag. “Zodra de klant een bestand opslaat, wordt deze in blokken opgedeeld en over onze datacentra verspreid”, legt Kooi uit. “Mocht een schijf crashen of een datacentrum overstromen? Geen enkel probleem. Bij het op­vragen is slechts een deel van de blokken nodig om het gehele bestand te leveren. McCloud biedt daarmee een hoge betrouwbaarheid en kan daarnaast enorme hoeveelheden data aan.”

Overal en altijd beschikking hebben over hun vertrouwde werkplek
Het storageplatform is de basis van een wijd scala aan producten. Zo biedt McCloud niet alleen de mogelijkheid een online back-up te maken van uw gegevens, maar van uw gehele IT-omgeving. “Dit om in het geval van calamiteiten of diefstal de continuïteit van een firma zeker te stellen”, vertelt Kooi. “McCloud zorgt ervoor dat een bedrijf in zo’n geval binnen 12 uur weer volledig productief is.” Daarnaast biedt McCloud computing-diensten waarmee gebruikers overal en altijd beschikking hebben over hun vertrouwde werkplek, vanaf elk wille­keurig device. En komt de drive-dienst tegemoet aan de wens om eenvoudig en efficiënt documenten te beheren, bewerken en delen. “Dit is een soort Dropbox, maar dan vanuit de beveiligde omgeving van de klant.”

McCloud Experience
Hoewel de cloud inmiddels de hype voorbij is, vormt het voor veel organisaties nog altijd een complex thema. Dit terwijl er zoveel voordelen aan verbonden zijn. Om de cloud inzichtelijk te maken, biedt het bedrijf de McCloud Experience aan. “Op het moment dat een ondernemer met het idee speelt zijn data toe te vertrouwen aan de cloud, wil hij wel zekerheid hebben over de prestaties en betrouwbaarheid van zijn bedrijfsprocessen”, weet Kooi. “Daarom bieden wij geïnteresseerden graag een kijkje in de digitale wereld. Een rondleiding in ons streng beveiligde datacentra inclusief een begrijpelijke presentatie, geeft mensen niet alleen een prettig gevoel over de plaats waar hun data terecht komt, zij zien ook de gezichten achter de dienst. Deze persoonlijke aanpak vinden wij erg belangrijk. Via onze website kan men zich gratis aanmelden.”

McCloud
A: Zuiddijk 255a 1501 CK Zaandam
T: (088) 248 88 88
E: info@mccloud.nl
www.mccloud.nl