ZaanBusiness Logo Wit

Van bankdirecteur naar zelfstandig traiteur

Als jong meisje kwam ze met haar ouders en zusjes mee van Turkije naar Zaandam. Hier doorliep ze de lagere en middelbare school, deed ze haar studie en ging vervolgens aan de slag, ook in Zaandam. “Een Zaanse inwoonster met migratie-achtergrond heet dat tegenwoordig” vertelt ze lachend als je er naar vraagt. Zelf voelt ze zich in beide landen thuis, juicht ze voor Turkije én voor Nederland tijdens een WK en is ze vooral zichzelf. 

Haar carrière begon ze bij de Fortis bank aan de Westzijde in Zaandam. Na de fusie met ABN AMRO in 2010 moest ze haar rode bankhart geel/ groen kleuren maar ook dat lukte haar. Ze was en bleef als kantoordirecteur het geliefde gezicht voor veel bezoekers van kantoor. Ze had er honderd kunnen worden.

Tot het een paar jaar geleden tijdens de zoveelste reorganisatie begon te kriebelen en zij afscheid nam van haar leven bij de bank. Het was tijd voor een next-step. Na haar huwelijk met de bank sloot ze nu de tafel in haar armen. En ook de tafel kan niet groot genoeg zijn. Zij zet de tafel vol met heerlijke gerechten, allen bereid volgens origineel Turks recept en met mooie verse producten. Eerst kookte ze voor familie en vrienden, maar door alle enthousiaste reacties groeide het idee om hier echt mee verder te gaan. Hoe zou het zijn om haar nieuwe leven als zelfstandige voort te zetten en van haar passie haar beroep te maken? In januari dit jaar werd dit werkelijkheid en is Nur Culinair geboren. Op haar website, www.nurculinar.nl staat een mooi verhaal over haar en over de Turkse keuken. Nuriye heeft met haar bedrijf een gat in de markt gevonden om haar passie voor de authentieke Turkse keuken, voor gezelligheid en voor mensen, samen te brengen. Haar gerechten serveert ze zowel in privé kringen als bij zakelijke gelegenheden. Alles wat ze biedt is maatwerk maar ze neemt standaard haar verhaal en innemende persoonlijkheid mee. Door haar netwerk kwamen de eerste opdrachten al snel binnen en staan er nu al veel enthousiaste reviews op haar website. Zin om zelf aan de slag te gaan en de fijne kneepjes van de Turkse keuken te ontdekken? Dat kan tijdens de workshops die Nuriye aanbiedt. Haar eerste workshops heeft ze al gegeven. Nuriye kookt lekker door en het aantal gerechten groeit nog steeds. In Zaanstad, de bakermat van de voedselindustrie is Nur Culinair een smakelijke toevoeging.

www.nurculinair.nl